IzoSystems.pl - Polityka Prywatności

Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/676 z dnia 27 kwietnia 2016 r. oraz Ustawą z dnia 10 maja 2018r. Dz. U. z 2018 r., poz. 1000, IzoSystems Tomasz Mastalerz informuje, że:

  1. Administratorem danych osobowych klientów jest IzoSystems Tomasz Mastalerz z siedzibą w Częstochowie (42-209) przy ul. Morsztyna 10.

 

2.      Dane osobowe klientów przetwarzane są na podstawie:

  • art. 6 ust. 1 lit. b) i lit. c) RODO, w celu:

-  podjęcia działań przed zawarciem umowy na żądanie osoby, której dane dotyczą, lub wykonania umowy, której stroną jest osoba, której dane dotyczą (dane niezbędne do zawarcia umowy są wskazane na formularzu zamówienia);

- wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze danych.

  • na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO (na podstawie prawnie uzasadnionego interesu), w celu:

-   marketingu produktów lub usług własnych;

-  dochodzenia lub zabezpieczenia roszczeń.

·         na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO (odrębnej zgody), w celu:

-  przekazywania klientowi informacji o proponowanych zmianach umowy, w tym regulaminu i cennika, o zmianie nazwy (firmy), adresu lub siedziby, potwierdzenia przyjęcia reklamacji i udzielenia na nią odpowiedzi na wskazany adres poczty elektronicznej (e-mail);

- weryfikacji wiarygodności płatniczej klienta;

-  świadczenia usługi newsletter;

-  realizacji polityki cookies.

  1. Podanie danych osobowych jest dobrowolne, ale niezbędne aby móc zrealizować proces złożenia zamówienia oraz dokonać zakupu. Podczas procesu zakupu, należy dokonać rejestracji w naszym Sklepie. Klient zostanie poproszony o podanie następujących danych:

    • imię i nazwisko
    • adres do korespondencji / wysyłki
    • adres e-mail
    • telefon kontaktowy

W przypadku niepodania powyższych danych, zakończenie procedury zakupu będzie niemożliwe.

4.      Podczas transferu danych Sklep korzysta z protokołu bezpiecznego połączenia SSL (SecureSocketLayer) przy wszystkich metodach płatności. Również przy logowaniu i rejestracji oraz w całym procesie składania zamówienia. Jest to widoczne dla Klienta poprzez symbol klucza na pasku przeglądarki internetowej.

 

5.      Wszystkim Klientom Sklepu przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych, prawo ich poprawiania, sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, prawo do przeniesienia danych.

 

6.      IzoSystems Tomasz Mastalerz nie przekazuje danych osobowych Klientów osobom i państwom trzecim, z wyjątkiem organów publicznych, które mogą otrzymywać dane osobowe w ramach konkretnego postępowania zgodnie z prawem Unii lub prawem państwa członkowskiego.

 

  1. Dane Klientów nie będą udostępniane innym podmiotom, za wyjątkiem podmiotów uprawnionych takich jak:

    • firmy pośredniczące w procesie obsługi płatności transakcji,
    • firmy kurierskie, spedycyjne i transportowe
    • platformy/porównywarki cenowe, z których są Państwo przekierowywani na naszą stronę.
    • firma księgowa
    • firma zajmująca się pozycjonowaniem strony
    • hostingodawca
    • firma zajmująca się usługami mailingowymi

8.      Faktury z zakupu będą przechowywane do czasu upływu terminu przedawnienia zobowiązania podatkowego.

 

9.      Dane  klientów będą przetwarzane tylko przez okres, w którym jest ku temu podstawa prawna, a więc do momentu, w którym:

    • przestanie ciążyć na sklepie obowiązek prawny, zobowiązujący nas do przetwarzania danych klientów
    • zostanie przyjęty Państwa sprzeciw wobec przetwarzania  danych osobowych

  1. Osoby, których dane dotyczą, mogą kontaktować się z administratorem danych osobowych we wszystkich sprawach związanych z przetwarzaniem swoich danych osobowych oraz wykonywaniem praw przysługujących klientowi na mocy Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/676 z dnia 27 kwietnia 2016 r. oraz Ustawy z dnia 10 maja 2018r. Dz. U. z 2018 r., poz. 1000.

Dane kontaktowe administratora danych osobowych e-mail: info@izosystems.pl

  1. Każda osoba, której dane są przetwarzane ma prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego, którym jest Prezes  Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Product added to wishlist
Produkt dodany do porównania.

Uwaga: nasze strony wykorzystują pliki cookies. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji na temat plików cookies znajdziesz na stronie polityka prywatności.